آهن آلات سازگاریان

میلگرد صنعتی

در این مطلب می خوانید

میلگرد صنعتی

فروش عمده و تامین میلگرد صنعتی شرکت ها

میلگرد ها انواع مختلفی دارند که میلگرد صنعتی یکی از آن هاست. میلگرد صنعتی یک محصول بسیار پر کاربرد در صنعت است که از فولاد ساخته می شود . این نوع میلگرد در مصارف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد که با میلگرد ساختمانی تفاوت دارد. میلگرد های صنعتی با توجه به نیاز مصرف کننده تولید می شوند بنابراین در اندازه ها و ابعاد مختلف موجود هستند. این میلگرد که در کیفیت های متفاوت تولید می شود از لحاظ کاربرد و ظاهر با میلگرد ساختمانی تفاوت دارد و مقاومت میلگرد صنعتی در برابر خمش بیشتر بوده و در مقایسه با میلگرد ساختمانی قطر بیشتری دارد.

به طور کلی دو نوع میلگرد ساده و میلگرد آجدار تولید می شود. نوع ساده ی این میلگرد برای مصارف صنعتی ترجیح داده می شود و بیشترین کاربرد را دارد به طوری از میلگرد ساده صنعتی در ساخت انواع ماشین آلات، تجهیزات و ابزار ها استفاده می شود.

میلگرد های آجدار نیز در صنعت کاربردهای خاص خود را دارند و در واقع این میلگرد سفارشی تولید می شود. میلگرد صنعتی همان میلگرد با گرید A1 است.

شما می توانید برای خرید عمده میلگرد با آهن آلات سازگاریان تماس بگیرید فروش عمده میلگرد در بازار آهن و آهن مکان و شهرک صنعتی شریف آباد با مناسب ترین قیمت و بالاترین کیفت عرضه می گردد.۰۹۱۲۵۶۰۷۸۹۷

 

انواع میلگرد از لحاظ شکل ظاهری

یکی از شاخص های دستی بندی میلگرد های صنعتی، شکل ظاهری آن هاست که مهم ترین فاکتور در تشخیص آن ها به کار می رود. همانطور که اشاره شد میلگرد ها بر اساس شکل ظاهری به دو نوع ساده و آجدار تقسیم می شوند

میلگرد ساده: میلگرد ساده میلگرد هایی هستند که سطح آن ها فاقد طرح و شیار است و در مواردی به کار می روند که نیاز به چسبندگی زیادی بین میلگرد و ماده دیگری مانند بتن نباشد. به طور کلی این میلگرد به دلیل عدم وجود آج انعطاف بالاتری خواهد داشت.

میلگرد آجدار: ای نوع میلگرد روی سطح خود شیار هایی دارد به طوری انگار یک طناب به رود آن پیچیده شده. این شیار ها چسبندگی میلگرد به بتن را افزایش می دهند. همین امر سبب افزایش مقاومت بتن می شود. این آج ها سختی و سفتی میلگرد را افزایش می دهند به همین دلیل میلگرد آجدار کمتر دچار تغییر شکل می شود.

انواع میلگرد از لحاظ شکل بسته بندی

میلگرد کلاف: میلگرد کلاف یا  وایر راد (Wire Rod) به صورت حلقه‌ای پیچیده شده است. عموما از میلگرد هایی با سایز پایین برای تولید کلاف استفاده میکنند چرا که قطر کمتر میلگرد به انعطاف پذیری بیشتر آن کمک می کند.

در مصارف صنعتی مانند تولید مفتول، توری، سیم خاردار، و الکترود و در ساخت و ساز به صورت آرماتوربندی در فونداسیون، تیرچه‌ها و ستون‌ها از میلگرد کلاف استفاده می شود. این میلگرد به دلیل فرایند تولید ساده‌تر قیمت مناسب‌تری دارد و هم چنین قابلیت انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و حمل و نقل آسان‌ است.

میلگرد شاخه:  به صورت صاف و شاخه‌ای به طول ۶ یا ۱۲ متر تولید می‌شود درآرماتوربندی در اسکلت‌های بتنی، ساخت تیرچه بلوک، فونداسیون، دیوارهای برشی و… کاربرد دارد. این میلگرد عموما در دسته ی میلگرد های ساختمانی قرار می گیرد که در سایز و نوع آج های آن تنوع زیادی وجود دارد. مقاومت و سختی این میلگرد بیشتر از نوع کلاف است و حمل و نقل آن دشوار تر.

انواع میلگرد از نظر استاندارد

میلگردها از نظر استاندارد به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. رایج‌ترین استانداردهای میلگرد در ایران عبارتند از:

  1. استاندارد ملی ایران (ISIRI)

این استاندارد بر اساس استاندارد روسی GOST تدوین شده است و میلگردها را در چهار دسته A1، A2، A3 و A4 طبقه‌بندی می‌کند:

میلگرد A1: این میلگرد ساده یا نرم است و برای مصارف غیر سازه‌ای مانند مصارف صنعتی، فونداسیون و خاموت استفاده می‌شود.

میلگرد A2: این میلگرد آجدار مارپیچ است و برای مصارف سازه‌ای مانند تیر و ستون استفاده می‌شود.

میلگرد A3: این میلگرد آجدار جناقی است و برای مصارف سازه‌ای با مقاومت بیشتر استفاده می‌شود.

میلگرد A4: این نوع میلگرد آجدارمرکب با مقاومت بالا است و برای مصارف خاص مانند تیرچه‌های پیش‌تنیده استفاده می‌شود.

  1. استاندارد آلمانی DIN

این استاندارد میلگردها را بر اساس نوع آج و خواص مکانیکی آنها طبقه‌بندی می‌کند. رایج‌ترین نوع میلگرد در این استاندارد، میلگرد St37 است که برای مصارف عمومی مانند ساخت و ساز و ماشین‌سازی استفاده می‌شود.

  1. استاندارد آمریکایی ASTM

این استاندارد میلگردها را بر اساس نوع فولاد و خواص مکانیکی آنها طبقه‌بندی می‌کند. رایج‌ترین نوع میلگرد در این استاندارد، میلگرد A615 است که برای مصارف سازه‌ای مانند تیر و ستون استفاده می‌شود.

 

انواع میلگرد بر اساس حالت و جنس

میلگرد فولاد کربنی: میلگرد فولاد کربنی رایج‌ترین نوع میلگرد است که از آلیاژ فولاد با کربن متوسط ساخته می‌شود و در انواع مختلف ساده و آجدار موجود است. کربن است که خواص مکانیکی آن را افزایش می‌دهد. این نوع میلگرد به دلیل قیمت مناسب در اکثر پروژه‌های ساختمانی و صنعتی استفاده می‌شود. میلگرد فولاد کربنی مقاومت بالایی در برابر کشش و فشار دارد و تا حدودی انعطاف‌پذیر است و می‌توان آن را خم و شکل داد، به راحتی جوش داده می‌شود و در دسترس است. البته باید در نظر داشت که در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و مواد شیمیایی مقاوم نیست و باید در محیط‌های خشک و خنک نگهداری شود به علاوه وزن بالایی دارد و حمل و نقل آن دشوار است.

مقاله پیشنهادی  میلگرد ترانس پولیش

میلگرد آلیاژی: میلگرد آلیاژی از فولاد با آلیاژهای مختلف ساخته می‌شود که به آن عناصر دیگری مانند منگنز، کروم، نیکل و مولیبدن اضافه شده است تا خواص آن تقویت گردد. این نوع میلگرد به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و مواد شیمیایی، برای مصارف خاص مانند ساخت اسکله‌ها، بنادر و سازه‌های دریایی استفاده می‌شود. میلگرد آلیاژی در برابر مواد شیمیایی و سایش مقاوم است و می‌تواند تنش‌های متناوب را تحمل کند. قیمت آن بالاتر و جوشکاری میلگرد آلیاژی دشوارتر از میلگرد فولاد کربنی است.

 انواع میلگرد ترانس

میلگرد ترانس نوعی میلگرد آجدار است که سطح آن صیقلی و بدون آج است. این نوع میلگرد از طریق فرآیندی به نام “تراشکاری” یا “سنگ‌زنی” تولید می‌شود که در آن آج‌های میلگرد نورد گرم برداشته شده و سطح آن صاف و صیقلی می‌شود. میلگرد ترانس دو ویژگی برجسته دارد؛ ظاهر زیبا و استحکام بالا و هم چنین قیمت آن به نسبت دیگر انواع میلگرد، بیشتر است علت آن هم عملیاتی است که برای صیقلی و براق کردن آن انجام می‌شود. میلگرد ترانس بر اساس میزان صیقلی بودن، به دو دسته میلگرد تک‌پولیش و دوپولیش تقسیم می‌شود. به علاوه ترکیبات و آلیاژ انواع میلگرد ترانس با توجه به نوع کاربرد آن متفاوت است.

میلگرد ترانس تک پولیش: این نوع میلگرد ترانس فقط یک بار سنگ‌زنی می‌شود و سطح آن صاف و صیقلی است.

میلگرد ترانس دو پولیش: این میلگرد دو بار سنگ‌زنی می‌شود و سطح آن صاف‌تر و صیقلی‌تر از میلگرد ترانس تک پولیش است.

میلگرد ترانس بلبرینگ خور:  دارای شیارهایی در سطح خود است که برای استفاده در بلبرینگ‌ها و یاتاقان‌ها مناسب است.

میلگرد ترانس مفتول: میلگردی است که به صورت مفتول تولید می‌شود و برای مصارف صنعتی مانند تولید توری و سیم خاردار مناسب است.

میلگرد ترانس تسمه:  میلگرد ترانس تسمه برای مصارف صنعتی مانند ساخت قطعات ماشین‌آلات مناسب است.

میلگرد ترانس چهار پهلو: سطح مقطع این میلگرد ترانس به صورت چهار پهلو تولید می‌شود و برای مصارف صنعتی مانند ساخت پروفیل‌های فولادی مناسب است.

میلگرد ترانس شش پر:  میلگرد شش پریا شش پهلو یا شش گوش برای مصارف صنعتی مانند ساخت پیچ و مهره مناسب است.

 

میلگرد مش :

میلگرد مش نوعی شبکه میلگردی است که از مفتول‌های فولادی به صورت جوشی یا بافته‌شده تولید می‌شود. این نوع میلگرد به دلیل مقاومت بالا و نصب آسان، در مصارف مختلفی مانند ساخت فونداسیون، سقف، دیوار و تیرچه بلوک استفاده می‌شود. میلگرد مش به دلیل شبکه‌ای بودن، نصب آسان و سریعی دارد و هم چنین وزن کمتری نسبت به میلگردهای آجدار دارد.

میلگرد اتومات یا خوش تراش چیست؟

میلگرد اتومات که به نام میلگرد خوش تراش نیز شناخته می‌شود، نوعی میلگرد فولادی است که از فولاد کم کربن با درصد گوگرد و فسفر بالا (معمولاً بین ۰.۰۵ تا ۰.۳۵ درصد) تولید می‌شود. این نوع میلگرد به دلیل قابلیت ماشینکاری بالا، در ساخت قطعات صنعتی با ظرافت و دقت بالا به کار می‌رود.

تفاوت های میلگرد آجدار و ساده صنعتی

میلگردهای صنعتی شامل میلگرد های ساده و آجدار میلگرد می شوند. از مهم ترین تفاوت های بین این دو گونه می توان به شکل ظاهری آن ها اشاره کرد. میلگرد های آجدار دارای شیار هایی بر روی بدنه ی خود هستند که می توان به راحتی آن ها را از میلگرد ساده تشخیص داد. این نوع میلگرد بیشتر در صنایع ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند. خواص مکانیکی و ترکیبات شیمیایی میلگرد ها نیز با یکدیگر متفاوت است. آلیاژی که برای ساخت میلگردهای ساختمانی استفاده می شود آلیاژ ST37 است. این آلیاژ از مقاومت و استحکام بسیار زیادی برخوردار است. اما با در میلگردهای ساده و صنعتی قابلیت خم شدگی آن  از همه مهم تر است. میلگرد های ساختمانی سایزبندی هایی بین ۸ تا ۳۲ میلیمتر دارند در حالی که میلگرد های ساده صنعتی می توانند بیش از ۳۲ میلیمتر باشند چرا که برای هر کاربردی در ابعاد خاصی تولید می شوند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *